Sju kilometer grusad slinga. Spring, promenera eller ta en tur med barnvagnen runt Surtesjön. Det är nu lättare när vandringsstigen runt sjön har fått gångvägsstandard hela vägen. På söndag 7 oktober bjuds allmänheten in till badplatsen i Lövgärdet för att fira den nya gångvägen.

Arbetet med en grusad gångväg runt Surtesjön påbörjades för flera år sedan och stora delar av sträckan har varit grusad sedan länge. Då räckte inte pengarna till att färdigställa hela slingan runt sjön, men nu är den klar och omgjord även i de norra delarna.

− Det är numera en enkel gångväg i stället för en vandringsstig. Den är inte tillgänglighetsanpassad, men fullt möjlig att ta sig runt med barnvagn, även om man ska komma ihåg att det finns några branta backar, säger Helena Engvall på park- och naturförvaltningen.

På söndag uppmärksammas den nya gångvägen med ett evenemang på badplatsen i Lövgärdet. På plats finns Sportfiskarna och Kanotpolen för att berätta om sina verksamheter. Det ordnas även en poängpromenad där alla som deltar får pris.

Evenemanget pågår mellan klockan 12 och 14.