100 000 kronor till vinnaren. Läxhjälpen i Bergsjön är nominerade till Götapriset, som delas ut varje år till Sveriges bästa utvecklingsprojekt i offentlig sektor. I november får Läxhjälpen presentera sin verksamhet på Kvalitetsmässan. Det är även där vinnaren utses.

Läxhjälpen startade för sex år sedan. I dag har verksamheten läxhjälp på fem platser, i Bergsjön, Kortedala, Eriksbo och Hjällbo samt öppnar snart i Biskopsgården. Läxhjälpen har nått 1 000 inskrivningar per år.

– Jag är stolt över att vi i dag är med och stöttar Läxhjälpen i Bergsjön och blev jätteglad när jag hörde att de blivit nominerade. Hoppas att de når hela vägen, de förtjänar de verkligen, säger Siv Undén, områdeschef på Familjebostäder i Bergsjön som var med vid starten med att hjälpa till att fixa lokaler, köpa in böcker och även undervisa.

Många samverkar

Götapriset delas ut sedan år 1989. Vinnaren belönas med en prischeck på 100 000 kronor. Bakom Götapriset står bland annat Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och Sveriges Kommuner och Regioner.

Läxhjälpen drivs av föräldraråd i samverkan med Svenska kyrkan i Bergsjön, Familjebostäder, Bergsjön 2031, Göteborg Stad, Göteborgs Tekniska College, Sensus Studieförbund, Hyresgästföreningen, Calanderska stiftelsen och Svenska kyrkan i Hjällbo.