Målet är att alla 300 lekplatser ska vara med. Varför inte prova en annan lekplats än den gamla vanliga? Serviceguiden på www.goteborg.se presenterar nu över ett hundra av stadens lekplatser med information om resväg, lekplatsutrustning och tillgänglighet.

-Syns man inte så finns man inte – så det är klart att vi vill berätta om var och hur du hittar till våra lekplatser, säger Lena Jakobsson som är enhetschef för parkenheten.

I Göteborg finns det totalt ungefär 300 kommunala lekplatser. En del av dem är små, andra ligger lite undanskymda i ett kvarter, men parkenheten satsar nu lite extra på större platser och utrustar dem med fler roliga lekutmaningar.

Listan ska växa
Allt eftersom kommer också lekplatserna att ta plats på den nya listan på goteborg.se.

-Så småningom ska alla 300 vara med. Om du till exempel planerar att flytta till ett nytt bostadsområde ska du kunna se vad det finns för möjligheter för barnen, säger Lena Jakobsson och fortsätter:

-Vi får även del andra förfrågningar, till exempel från medierna eller vid något speciellt arrangemang.

Visar hur du hittar dit
Serviceguiden ger besked om kollektivtrafik till lekplatsen, hur tillgänglighetsanpassad lekplatsen är och vad platsen kan erbjuda i form av utrustning. Där kan du också läsa om andra saker att titta på i närheten – kanske någon intressant kuriosa.

-I år börjar vi med den stora renoveringen av Plikta i Slottsskogen. Sedan är vår plan att de kommande tre åren utveckla en stor lekplats varje år. Positivparken i Frölunda står närmast på tur, säger Lena Jakobsson.