Trädgårdsföreningen får ny attraktion. Göteborgare med barnasinnet i behåll har från och med helgen lägga ytterligare en attraktion att längta till. Trädgårdsföreningens nya lekplats har blivit till en lekfull oas med spännande utmaningar och historiska band. Invigning på lördag.

Sedan Trädgårdsföreningens entréavgift togs bort har göteborgare och turister i allt större utsträckning återvänt till den centrala parken med de stora ytorna, rosariet, palmhuset och det breda utbudet av vacker växtlighet. Från och med helgen finns det ännu ett gott skäl att leta sig innanför grindarna: den nya lekparken!

5AB4.jpg
Gungor, rutschkanor, klätternät och en gazebo-paviljong gör den nygamla lekplatsen i historisk miljö till ett roligt utflyktsmål för alla som har barnasinnet kvar.

– Lekplatsens utseende skiljer sig från övriga lekplatser i Göteborg. Det ska kännas lite som en lummig trädgård, som en park i parken. Här kan alla hitta sin egna lilla vrå, samtidigt som det finns plats för många barn, säger landskapsarkitekt Kristina Hedvall Larsson som ritat den nya tillgänglighetsanpassade lekplatsen.

Under lekplatsen finns rester av den gamla försvarsmuren från slutet av 1600-talet. Och den mer modernt inriktade arkeologen ska finna att de gamla rutschkanornas träsidor förvandlats till träbänkar.

Invigningen av den nya lekparken äger rum kl 11-13 på lördag den 7 september.

24D6.jpg