Fyra guidade turer kvar. Ljusfestivalen Lights in Biskopsgården invigdes 8 november, men utsattes strax efter för stölder och skadegörelse. Nu har alla ljusinstallationer rustats upp och det blir extrainsatta guidade visningar.

Lights in Biskopsgårdens ljusinstallationer bygger på berättelser från boende och besökare i området och ska finnas uppe fram till 30 november. Några dagar efter invigningen upptäcktes stölder och skadegörelser på installationerna.

Stärkt säkerhet
– Vissa hade monterats ned – stulits alltså – och några tavlor på Friskväderstorget hade rasat ner. Vi vet inte om det berodde på skadegörelse eller på att de var dåligt uppsatta, säger Jonathan Björk, koordinator kultur- och fritidsarrangemang i Västra Hisingen.

Nu är installationerna på plats igen och säkerheten har stärkts.

– Vi kommer att ha fler folk i rörelse och installationerna är svårare att plocka ner.

De guidade visningarna fick göra ett uppehåll, men fredag 23 november är det dags igen. Det återstår totalt fyra visningar.

Har fått mycket positiv respons
– Vi har satt in extra guidade visningar så att så många som möjligt ska kunna gå den, säger Jonathan Björk.

Lights in Biskopsgården har trots skadegörelsen hunnit få mycket positiv respons.

– Vi har fått många positiva tillrop och de som bor här tycker det är synd att det inte fått vara kvar. En av installationerna kommer att bli permanent, men vilken det blir ska vi återkomma med.

Lights in Biskopsgården möjliggörs av Göteborgs Stad, Göteborg & Co, Bostadsbolaget, Bo Bra i Biskopsgården, Göteborg Energi och Landskapsgruppen AB.