Skisser för ny utflyktslekplats klara. Engagerade göteborgare och mellanstadieelever har hjälpt till att utforma nya utflyktslekplatsen i Hisingsparken. Högt på barnens önskelistor stod linbana, klätterredskap och rutschkana medan de vuxna ville ha sittplatser och träningsredskap. Lekplatsen börjar byggas i maj.

Park- och naturförvaltningen har tagit fram en fem-i-topplista baserad på tankar och önskemål från engagerade göteborgare och elever från Landamäreskolan, Gunnestorpskolan och Kärrdalsskolan.

Lekplats för alla åldrar
– Många barn önskar hinderbana, klätterlek, linbana, rutschkanor och studsmattor. De vuxna tycker det är viktigt med grillplatser, sittplatser och någon form av träningsredskap. Vi har tagit hänsyn till alla åldrar när vi planerat vad lekplatsen ska innehålla och hur den ska se ut, säger Penelope Nikolopoulos, projektledare och markingenjör på park- och naturförvaltningen.

Utflyktslekplatsen i Hisingsparken ska sträcka sig från Tuvevallen till Gunnestorps mosse och delas in i tre teman: skogen och våtmarken, fruktträdgården och bondgården. För att smälta in i omgivningen är många av redskapen gjorda i naturliga material.

Ugglor i mossen
– Vi vill dra nytta av naturen på bästa möjliga sätt, använda och göra det som finns tillgängligt. Till exempel vill vi leda upp besökarna till hemliga utkiksplatser, vi bygger spänger ut i mossarna där ugglor tittar upp och gör vattenlek av bäckarna, säger Penelope Nikolopoulos.

Utflyktslekplatsen i Hisingsparken beräknas vara färdig till hösten. Den blir Göteborgs fjärde utflyktslekplats – sedan tidigare finns Plikta i Slottsskogen, Positivpraken i Frölunda och Angered stadspark.

172A.jpg