Två nya åkattraktioner SpinRock och Kulingen, nya spel och Pet Shop Boys är något av det som Lisebergs nöjespark bjuder på under den nya säsongen. På lördag öppnar parken och på torsdagen visades de nya attraktionerna för pressen. Då avslöjades också vem som får årets Lisebergsapplåd.

SpinRock är en av säsongens två nya attraktioner. I SpinRock slungas åkarna ända upp till 23 meter upp i luften samtidigt som den pendlar upp till 155 grader och snurrar tolv varv per minut. Den ser ut att vara något för de våghalsiga.

– Den är grym, säger Benjamin Werngren, 14 år, om den nya attraktionen SpinRock.

Årets andra nya attraktion är Kulingen, en klassisk jättegunga.

– Det pirrar bara, man är väl en viking, säger Emil Ekman, 14 år som gungat fram i Kulingen.

Nya spel
4D6A.jpg
Men det är inte bara attraktioner som är nya för året. Liseberg har också satsat på två nya skicklighetsspel, Bi-hålan och Boll-Bingo. Storfilmsbiografen Maxxima kör också en ny film, 3D-äventyret Pirates.

– Det var kul, ibland kom bina som kändes som om de var någon centimeter ifrån mig, berättar Frida Lörnell, 10 år, som provat på den nya filmen.

Nöjesutbudet

I underhållningsväg blir det som vanligt en lång rad artister under sommaren. Årets stora dragplåster är kultbandet Pet Shop Boys. Men det blir också bland andra Pistvakterna, Carl-Einar Häckner, Afro-Dite, Nationalteatern, Sven-Bertil Taube, Carola och många fler.

Lisebergsteatern kommer att ha Nöjespatrullen som hyresgäster under de närmaste tre åren. De kommer bland annat att bjuda på Nicke & Nilla med syskonen Wahlgren som många barn sett på TV4.
7446.jpg
Attraktionerna mest spännande

Pelle Johannisson, marknadschef på Liseberg anser att det är ett normalt nyhetsår med några attraktioner, nya spel och många artister. Det mest spännande är ändå attraktionerna.

– Mest spännande är alltid attraktionerna och hur de ska bli mottagna av våra besökare, säger Pelle Johannisson.

Lisebergsapplåden

År 2002 års Lisebergsapplåd går till underhållaren Lasse Berghagen. Han tar emot priset då Liseberg öppnar för vårsäsongen, lördag 20 april. Priset går till någon som gjort Sverige gladare. Lasse Berghagen får priset för att han roat svenska folket sedan 60-talet och inte minst för sin insats i TV-programmet Allsång från Skansen.