900 kom under höstlovet. För första gången öppnar Liseberg i år för sportlovslediga ungdomar. Det är det stora spelhuset som håller öppet under nio dagar så att den som löst ett särskilt spelpass fritt kan spela mot sig själv och sina kompisar.

Lisebergs satsning på att öppna sitt spelhus under höstlovet blev så uppskattad att man nu bestämt sig för att välkomna alla spelsugna även under sportlovet.

– Det är kul att vi på detta sätt kan öppna delar av Liseberg för gäster också under de tider på året då vi traditionellt haft stängt, säger Lisa Siljeblad på Lisebergs marknadsavdelning.

Det var under jubileumsåret 2013 som idén föddes att introducera ett särskilt spelpass som på söndagar dagar gav fri tillgång till spelhuset.

Spelpass kostar 120 kronor
Passet återkom under höstlovet och lanseras nu för första gången även under sporttovet. Från lördagen den 8 februari till och med söndagen den 16 februari öppnas Lisebergs södra entré så att man där kan lösa ett spelpass för 120 kronor, och sedan mellan 12 och 21 spela så mycket man orkar och vill.

– Det är fritt fram på alla spel där man inte kan vinna pengar eller saker – det vill säga alla Arkadspel och Air-hockey, säger Lisa Siljeblad.

Spelhuset i tre plan rymmer 400 besökare och är den enda del av parken som är öppen under sportlovet. Under höstlovet utnyttjade totalt 900 besökare möjligheten att köpa ett spelpass.

75CA_2.jpg