Höjdpunkter ur karriären. Som en del av Lisebergs 90-årsjubileum uppmärksammas en av Göteborgs främsta underhållare genom tiderna – Sten-Åke Cederhök. Den 25 juni står Tomas von Brömssen, Claes Malmberg och en rad andra artister på scen för att delta i hyllningen.

Sten-Åke Cederhöks kopplingar till Liseberg är otaliga. I dag står han staty inne på området, men redan som tioåring var han med och marscherade i nöjesparken tillsammans med Mölndals musikkårs vaktparad. Mellan 1958 och 1982 gjorde han Veckans revy och i augusti 1989 gav han sin avskedsföreställning på Lisbergs stora scen inför en publik på 17.000 personer.

”Kväll med humor och värme”
Hyllningsprogrammet den 25 juni på Taubescenen består av nedslag i Sten-Åke Cederhöks långa och rika karriär. En rad kända artister, alla med egna personliga kopplingar till Sten-Åke Cederhök, medverkar och gör nummer ur allt från Jubel i busken till Albert och Herbert.

– Det blir en kväll med humor och värme som spänner över generationer av göteborgare, säger Mikael Solkulle, som är producent på Lisebergs underhållningsavdelning.

Föreställningen börjar klockan 19.00 och på scen står Claes Malmberg, Tomas von Brömssen, Elvy Bengtsson, Erik Gullbransson, Harry Persson och Anders Mårtensson.