Datum styr entréavgiften. Till julsäsongen inför Liseberg en ny prismodell där entrépriset varierar beroende på vilken dag du väljer att besöka parken. Syftet är att försöka fördela gästerna mer jämnt över säsongens alla dagar. Samtidigt behåller nöjesparken sitt maxtak för antal gäster per dag.

När Jul på Liseberg börjar den 19 november införs nya entrépriser. Beroende på vilken dag du väljer att gå kommer de att variera mellan 95 och 175 kronor.

– Vi vet av erfarenhet att helgerna under Jul på Liseberg är väldigt välbesökta, medan det är mindre folk på vardagar. Den nya prismodellen är ett verktyg för att fördela gästerna mer jämnt över säsongen, säger Robert Arvidsson, kommersiell chef Liseberg.

Sedan öppningen i somras har Liseberg även haft ett maxtak för antal gäster som kan besöka parken per dag. Även om restriktionerna är bortlyfta kommer det finnas kvar under julsäsongen. Maxtaket är cirka 25 000 gäster på stora besöksdagar, vilket motsvarar cirka 50 procent av de bäst besökta dagarna under julsäsongen 2019.

Kan bli permanenta lösningar

Nya prismodeller och maxtak är något som kan bli kvar på Liseberg även i framtiden.

– Det har varit ett väldigt lärorikt år. Och jag tror inte – med den kunskap vi har nu – att vi någonsin kommer att gå tillbaka till precis samma Liseberg som gästerna kunde uppleva innan pandemin. Gästernas förväntningar på sitt Lisebergsbesök har förändrats – och dessa förväntningar får vi bemöta i ett nytt normalläge för Liseberg, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Liseberg kommer också att fortsätta med förbokning online.