“Vi ser det som ett kvitto”. Liseberg har utsetts till den näst bästa nöjesparken i Europa. Priset delades ut på den årliga mässan för nöjesparksbranschen i London. Fyra attraktioner på Liseberg fick också pris.

Branschpriset European star awards delades ut i London under tisdagen.

– Sedan 2015 har vi klättrat från sjätte bästa nöjespark i Europa till att nu rankas som Europas näst bästa park. Det är en utveckling vi är väldigt stolta över och vi ser det som ett kvitto på att alla de investeringar och den utveckling vi gjort verkligen gör skillnad, säger Andreas Andersen, vd.

Attraktioner fick pris

Fyra attraktioner på Liseberg fick också pris: Mechanica blev Europas bästa “thrill ride”, Helix blev Europas näst bästa berg- och dalbana i stål, Balder blev Europas femte bästa berg- och dalbana i trä och Underlandet utsågs till Europas femte bästa “dark ride”.

– Att våra attraktioner prisas för sin internationella toppklass är roligt, säger Daniel Lindberg, attraktionschef på Liseberg.

European star awards delas ut varje år till Europas bästa nöjesparker, nyheter och åkattraktioner av branschtidningen Kirmes Park Revue.

Ylva Linder, David Schofield, Daniel Lindberg och Matilda Gunnarsson Rathsman var på plats och tog emot priser i London.