Mellandagsöppet nytt för i år. Den vackraste julen på Liseberg någonsin. Det lovar vd Andreas Andersen inför fredagkvällens julpremiär. Nytt för i år är att parken kommer att ha öppet också i mellandagarna, något som särskilt göteborgarna efterfrågat i många år.

– Jul på Liseberg är verkligen ett evenemang som vi bygger och utvecklar med hjärtat. Helheten i år är helt magisk och vi är så stolta. Det blir den vackraste julen på Liseberg vi någonsin har kunnat presentera, säger vd Andreas Andersen.

Tidigare år har parken stängt den 23 december, men nu förlängs alltså Jul på Liseberg ända till den 29 december. En rad andra nyheter utlovas också:

Gammaldags jul på Storgatan
Till det överdådigt julpyntade Kaninlandet kommer de vita kaninerna från Nordpolen för att fira julafton med sina gröna släktingar. Karusellerna och berg- och dalbanorna är igång och på Kvarnteatern spelas Julfest i Bergs bageri.

En annan av årets stora satsningar är Gammaldags jul längs Storgatan där 1910-talsmiljön är tänkt att föra tankarna till Madicken och Kajsa Kavat. Runt den elva meter höga torgjulgranen är det julmarknad med karameller i strut, kaffe, pepparkakor, snus i krus, julkransar och specerier.

I eftermiddag premiäröppnar Liseberg redan klockan16. Klockan 18 invigs julen officiellt med fyrverkeri. Då är det också premiär för årets isshow En julsaga på is.

18F6.jpg

En magnifikt pyntad jul utlovas i Kaninlandet dit de vita kaninkusinerna kommer från Nordpolen. Foto: Stefan Karlberg