Fler kan njuta av miljön. Liseberg kommer att öppna som promenadpark på förmiddagarna för att ge fler chansen att uppleva våren. “Vi vet att många av våra gäster går på Liseberg bara för att njuta av miljön. Med promenadparken hoppas vi kunna möta deras behov också”, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Liseberg förbereder för att kunna öppna senare i vår. Men antalet gäster kommer vara kraftigt begränsat eftersom Folkhälsomyndighetens krav är en gäst per 20 kvadratmeter.

– Med en så kraftig begränsning av antalet gäster som restriktionerna medför ser vi att en stor del av våra besökare inte kommer ges möjlighet att besöka Liseberg under våren. Att öppna promenadpark på förmiddagarna är ett sätt att göra parken tillgänglig för fler under en svår tid, säger Andreas Andersen.

Väntar på tillstånd

Det innebär att Liseberg är öppet för dem som vill promenera, njuta av planteringar och trädgårdar och använda lekplatserna. Promenadparken har fri entré och det kommer att finnas möjlighet att köpa fika men attraktionerna är inte i gång.

För att Liseberg ska få tillstånd att öppna måste myndigheterna fatta beslut om den nya förordningen som reglerar nöjesparker, planen nu är att den ska gälla från 3 maj.

– Vi återkommer med definitivt öppningsdatum och mer om hur gästerna kan besöka parken i år, så snart vi vet säkert, säger Andreas Andersen.