Stark julsäsong lyfte siffrorna. Liseberg var Europas sjunde mest besökta nöjespark förra året. På förstaplats ligger Disneyland Paris med 10,4 miljoner gäster och tvåa är uppstickaren tyska Europa park med 4,9 miljoner. Totalt hade de europeiska nöjesparkerna 58 miljoner besökare 2013. Det visar färsk internationell statistik.

Siffrorna kommer från en redovisning av besöksstatistik för världens största nöjesparker och museer, den årliga TEA/AECOM-rapporten. I rapporten noteras att antalet gäster ökade i parkerna i norra Europa medan de minskade i södra Europa, något som tros bero på ekonomin.

– Liseberg är en del av en internationell bransch och det är alltid intressant att få se våra egna siffror satta i ett större perspektiv. 2013 var på många sätt ett utmanande år för oss. Att vi ändå når våra mål och lyckas leverera ett så pass bra resultat är glädjande, säger Andreas Andersen, vd för Liseberg.

Tack vare en stark julsäsong ökade Lisebergs besökssiffra förra året med 2,8 procent till 2,8 miljoner besökare. Liseberg omsatte 977 miljoner kronor och redovisade en vinst på 52,6 miljoner.