Liseberg ställer in samtliga sina planerade konserter fram till midsommar. Bakgrunden är smittrisken för covid-19 och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Parken har sedan tidigare skjutit upp sitt premiärdatum och flaggar nu för att detta kan komma att ändras igen.

– Vi arbetar med att hitta nya konsertdatum och kommer att göra vårt yttersta för att de ska kunna genomföras längre fram, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson.

Ett par konserter flyttas också fram – det är Miriam Bryant den 29 maj och Joel Alme & Jakob Hellman den 11 juni. Dessutom ställs elvadansen och ett antal danskvällar på Polketten in under perioden fram till midsommar.

”Mycket ovisshet”
Liseberg kan idag inte säga när konsertprogrammet kan återupptas. I juni kommer parken att besluta om de spelningar som ligger längre fram i sommar. När de uppskjutna konserterna kan äga rum är det för tidigt att säga något om:

– Än så länge är det mycket ovisshet. Men vi följer utvecklingen och kommer att göra vårt yttersta för att konserterna ska kunna genomföras längre fram när läget är annorlunda, säger Per Alexanderson.

Liseberg flaggar nu också för att premiärdatumet den 16 maj kan komma att ändras.

– Vi för en dialog med ansvariga myndigheter om att få tillstånd att öppna delar av verksamheten. Efter att branschen gemensamt gjort en riskanalys har vi nu en plan för hur man skulle kunna öppna delar av verksamheten på ett sätt som är fullt förenligt med de råd och rekommendationer som råder i samhället med anledning av covid-19, säger Lisebergs informationschef Julia Vasilis.