70 akter blir framflyttade eller avbokade. Liseberg har beslutat att ställa in hela sommarens konsertprogram på grund av den pågående covid-19-pandemin. Beslutet gäller Stora Scenen, Lilla Scenen och Polketten. Totalt handlar det om 70 akter som flyttas till nästa år eller avbokas.

I april beslutade Liseberg att ställa in alla konserter fram till midsommar. Nu har Lisebergs ledning tagit ett nytt beslut som innebär att det inte blir några konserter alls under sommarsäsongen 2020.

Internationella artister har flyttat sina turnéer

– Vi har följt utvecklingen dagligen och just nu är det är inte mycket som talar för att vi kommer att kunna genomföra några konserter alls. Därför väljer vi att ställa in hela sommarens program, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg.

Beslutet gäller alla konserter på Stora och Lilla Scenen och danskvällar, danskurser och Elvadans på Polketten. Barnföreställningarna på Kaninscenen ställs också in.

Tom Jones, Einstürzende Neubauten och flera andra internationella artister har redan meddelat att de flyttar sina turnéer till 2021 och uppträder på Liseberg nästa sommar istället.

”Come back med starkt program 2021”

– Det känns vansinnigt trist, men under det rådande omständigheterna tror vi det är rätt beslut. Vi får göra come back med ett otroligt starkt scenprogram sommaren 2021 istället, säger Per Alexanderson.

Liseberg har i dagsläget inga ytterligare besked om när parken kan få tillstånd att öppna för årets sommarsäsong.

– Vi är redo att öppna, men avvaktar såklart myndigheternas bedömningar, säger Tina Resch, vice vd Liseberg.