Fyra dagar för allmänheten. Nu är det dags för Lisebergs trädgårdsdagar igen. En av Västsveriges största utomhusmässor öppnar på torsdag 8 maj och i år har Liseberg utökat de publika dagarna från tre till fyra.

Lisebergs trädgårdsdagar är en mässa för inspiration, rådgivning och trädgårdsartiklar, både för nybörjare och för entusiaster. Förutom Lisebergs egna praktfulla planteringar finns det inspirationsträdgårdar på flera ställen i parken.

Vid Lisebergs Wärdshus har elever från Munkagårdsgymnasiet och Naturbruksgymnasiet i Västra Götaland gjort utställningar och på Taubescenen har elever vid Munkeröds floristutbildning skapat ”flower power” med inspiration från 70-talets ”peace, love and understanding”.

Barnen får plantera penséer i Kaninlandet
Årets upplaga av trädgårdsdagarna har lockat nästan 100 utställare, 60 marknadsstånd och ett tiotal föreningar som erbjuder rådgivning. Några av utställarna är unika för mässan, bland andra Lisebergs Trädgårdsavdelning som säljer egenproducerade växter.

Nytt för i år är en barnaktivitet i Kaninlandet. Där ska Kanne och Kanina bjuda in barn och hjälpa dem plantera penséer.