Satsning med inspiration från Nyhavn. Liseberg får ett ny musik- och nöjesplats – Hamnområdet. Inspiration kommer från Nyhavn i Köpenhamn och det kommer finnas restauranger, barer och en ny scen där ungefär 100 olika akter uppträder i sommar.

Det är Lisebergs befintliga hamnområde som ska bli ett nytt musik- och nöjesområde. Förutom Hamnkrogen, som ska förnyas och få en modernare touch, byggs två nya utomhusbarer, fler sittplatser och Polketten rustas upp och blir en ny scen.

– Du kommer kunna strosa omkring, köpa något att dricka eller äta och lyssna på musik. Det blir lite festivalstämning, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Polketten får ny ljus- och ljusteknik och blir Lilla Scenen med ungefär 4o livekonserter under sommaren. Det är före detta Taubescenens utbud som tar plats på Lilla Scenen. Samtidigt kommer dansbandsakterna, dansskolorna och elvadansen finnas kvar.

Skyddad utomhusscen
Per Alexandersson menar att det blir en ny, väderskyddad konsertupplevelse.

– Det kommer finns plats för 700 personer under Lilla Scenens tak.

Även andra delar av nöjesområdet vädersäkras med stora markiser.

Hamnområdet kommer ha plats för sammanlagt 3500 personer och dess förebild finns i Köpenhamn.

– Vi skapar en miljö som påminner om Nyhavn med sin vibrerande stämning längs med kajkanten, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.