Ryslig och mysig Halloween i nöjesparken. Vad lurar bakom trädet – är det en Lisebergskanin eller något annat, betydligt läskigare? På fredag den 11 oktober öppnar Liseberg för Halloween och årets stora nyhet är Skogen – en skräckvandring där naturen är ond och fylld av hemska väsen.

– Det är ingen mysig och glad skog vi pratar om – när man går in i Skogen kommer ondskan rykandes ur marken. Det här är den där delen av skogen som man vet är dålig och inte vill gå in i, säger Sandra Leiknes som är producent för Lisebergs skräckhus.

Skogen är alltså Lisebergs nya skräckattraktion som under Halloween kommer fylla området som resten av året har det betydligt mer beskedliga namnet Lisebergs lustgård med läskigheter.

– Det ligger direkt till höger från entréområdet och är en del av parken som många – framför allt ungdomar – inte känner till. Det känns jätteroligt att få visa de här unika och fina områdena för flera besökare.

Skrämmande dåligt väder?
Skogens besökare, som leds längs en snitslad bana i smågrupper, utlovas en vandring som de sent ska glömma med skräckupplevelser som spelar på vår rädsla för det okända. I och med att Skogen är en utomhusattraktion är också mörkret och det eventuellt ruggiga höstvädret en del av grejen.

– Vi vet ju hur vädret kan vara i Göteborg på hösten. Det kan ju ösregna, men det blir också en del av upplevelsen, säger Sandra Leiknes.

Förutom Skogen kommer också två skräckområden och fem skräckhus finnas på Liseberg under Halloween. Totalt jobbar runt 250 personer som aktörer med uppgift att skrämma besökarna. Men skräcken är helt valfri och Liseberg anslår tydligt var i parken man riskerar att bli skrämd. Kaninlandet är till exempel helt skräckfritt, lovar Sandra Leiknes.

Inte bara otäckt
– Det glada Halloween är också en väldigt stor del av vårt firande, och vill man komma med de mindre barnen är det inga konstigheter. Våra trädgårdsskötare har också gjort ett fantastiskt arbete och det finns många vackra installationer i parken. Och i stort sett alla åkattraktioner är i gång, säger hon.

Liseberg har Halloweenöppet från fredag till söndag denna och nästa helg, och från den 25 oktober till den 3 november. För attraktionerna Skogen, The Experiment och Helix förlängs öppettiderna med två timmar för att ta vara på det ruggiga höstmörkret.