Ljussatt isbana på Heden och ljus- och ljudshow på Harry Hjörnes plats. Det är några av nyheterna inför årets Julstaden Göteborg. Temat Hav och Vatten kommer att bli synligt inte minst på Konstmuseets gigantiska fasad.

Innan ens september är till ända är programmet klart för hur Julstaden Göteborg ska kläs i vinterskrud.

Jul på Liseberg från 14 november

I dagarna går som vanligt en diger jultidning ut till fyra miljoner läsare i Syd- och Mellansverige, på Jylland och i Oslo, i vilken den utökade repertoaren presenteras.

Redan den 14 november öppnas julmarknaden på Liseberg och tre veckor senare, den 5 december, invigs Julstaden Göteborg med upptändning av det tre kilometer långa ljusstråket genom staden.

Dagen efter invigs den nya, ljussatta isbanan för allmänheten på Heden, samtidigt som en ny ljus- och ljudshow spelas upp på husfasaderna runt Harry Hjörnes plats. Föreställningen kommer att visas flera gånger varje dag fram till jul, liksom den numera traditionella filmvisningen, projicerad på Konstmuseets 1.500 m2 stora fasad.

Hav och vatten i årets fasadfilm

Årets film, ”Ett hav av jul”, ansluter till temat för hela Julstaden Göteborg, som är Hav och Vatten. Ett tema som kommer att märkas både i programmet och i en delvis ny färgskala på de hundratals ljusbanér och ljusgranar som tänds längs Ljusstråket.