Vårbokmingel 24 april. Seglingsäventyr, emigrationsöden, kärlek och ondska –ämnesbredden är stor när Frölunda bibliotek den 24 april anordnar ett vårbokmingel med lokala författare.

En sann berättelse om författarens nazistofficer till far. Historier om sjöfart och rederier från Göteborg och södra skärgården. Eller en annan berättelse – också den sann – om två unga emigranter från Sverige som träffas när de jobbar åt den affärspampen John D. Rockefeller. Eller poesi, eller barnböcker – det är en stor bredd på de lokala författarna som medverkar på Frölunda biblioteks bokmingel.

– Eftersom vi är ett lokalt bibliotek tycker vi det är kul att fånga upp lokala författare, och vill ge dem en kväll där de får presentera sig, säger Anna Lewin, bibliotekarie på Frölunda bibliotek.

Författarna kommer från stadens västra delar – Frölunda, Majorna och Ekebäck till exempel.

Frölunda bibliotek har också bjudit in den ideella organisationen Children of Ssuubi till evenemanget. Organisationen – vars namn betyder ”Barn av hopp” – arbetar med att hjälpa barn som lever på gatan i Uganda. Children of Ssuubi startade 2015 och jobbar just nu med ett biblioteksprojekt för barn och familjer.