Stort intresse för MTV-konsert. När MTV World Stage kommer till Göteborg och Götaplatsen den 21 juni väcker det uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser. Utländsk press skriver om arrangemanget, journalister från flera länder har aviserat sin ankomst och själva konserten når 550 miljoner hushåll över hela världen.

Kanadensiska Nelly Furtado och amerikanska rapparen B.o.B. är stora namn på den internationella musikscenen – så stora att Göteborg&Co valt att marknadsföra evenemanget även i Oslo-området för att försöka locka musikintresserade norrmän till Götaplatsen.

– Vi hoppas på storpublik, men det beror förstås väldigt mycket på hur vädret blir, säger Stefan Gadd på Göteborg&Co inför den stora gratiskonserten kvällen före midsommarafton.

Med start klockan 19.30 och fram till midnatt framträder Nelly Furtado. B.o.B., Loreen och Tove Styrke (läs mer om dem nedan). Vid sidan av den stora scenen på Götaplatsen kommer det också att finnas bildskärmar som gör det möjligt för fler att se bra. Konsertkvällen beräknas pågå fram till midnatt.