Tar emot vissa grupper. Sedan augusti förra året har Lundbybadet på Hisingen varit stängt för renovering. Bland annat har läckande betong bytts ut och omklädningsrum rustats upp. Nu är renoveringen färdig och den 12 april öppnar badet igen för skolsim, föreningsverksamhet och simskola för barn och unga.

Precis som stadens övriga simhallar är Lundbybadet stängt på grund av pandemin. Men badet på Hisingen har också varit stängt för ett omfattande renoveringsarbete.

− Mycket av det som gjorts kommer dock inte vara synligt för besökaren, men i omklädningsrummen kommer du märka en stor skillnad, säger Jessica Karlsson Fridén som är enhetschef på Lundbybadet.

De flesta omklädningsrum har fått nya skåp, duschar och bastu. Dessutom har väggar och golv renoverats.

− Omklädningsrummen har blivit mycket fräschare och fått en ny harmonisk färgskala i brunt, grönt och grått.

Separat omklädningsrum

Simhallen har även fått ett enskilt omklädningsrum för de som varken vill byta om på damernas eller herrarnas. Något som många besökare har efterfrågat länge.

− Det kan till exempel användas av en kvinna i rullstol med en manlig assistent eller en person som varken identifierar sig som man eller kvinna. Tidigare har vi ordnat tillfälliga lösningar men nu finns det ett så kallat kombo−omklädningsrum för de som behöver. Vi hoppas att det gör att alla kan känna sig inkluderade och välkomna.

En halvvägg har satts upp mellan undervisningsbassäng och 25−metersbassängen för att skapa lugn och ro för simskolan.

Allmän öppning styrs av restriktioner

Den 12 april öppnar Lundbybadet igen för de grupper som tillåts utifrån restriktioner och smittläget, det vill säga skolsim, föreningsverksamhet samt simskola för barn och unga.

När badet öppnar för allmänheten styrs, precis som på stadens övriga simhallar, av aktuella pandemirestriktioner och rekommendationer.

−  Det känns helt fantastisk att kunna öppna vårt nyrenoverade bad för åtminstone några grupper. Lundbybadet är en viktig mötesplats för många människor. Och vi har en förhoppning om att kanske komma igång med gruppträning utomhus i mindre grupper under våren, säger Jessica Karlsson Fridén.