En nyanlagd lekplats med klätterställning och rutschkana för de minsta. En street-basketplan för de lite äldre. Det är ett par av nyheterna vid Lundbybadets utomhusbassäng, som nyligen öppnade för säsongen.

Lundbybadet har Göteborgs enda 50-meters utomhus- bassäng med uppvärmt vatten. Men eftersom det varit si och så med lufttemperaturen på sistone har badsäsongen inte riktigt kommit igång förrän nu.

– Men en fin sommardag under semestertiden kan vi ha upp emot ett par tusen besökare, berättare Lundbybadets chef Britt Lindgren.

Inför förra säsongen gjordes stora förändringar av utomhusbadet. Solaltanen, den så kallade Plagen, blev dubbelt så stor, reningsanläggningen byttes ut och det gamla, slitna kaklet i
bassängen byttes ut mot en fotvänlig matta.

Besökssiffror steg kraftigt

– De förändringar som nu tillkommit ska ses som komplettering av helheten. Nu är badet som vi vill ha det, säger Britt Lindgren.

Att omvandlingen uppskattades av Hisingsbor och andra göteborgare märktes redan förra året. Antalet besökare steg kraftigt, trots att sommarvärmen inte infann sig förrän mot slutet av säsongen.

Även resten av Lundbybadet, med bland annat gym och kafé, håller öppet under sommarmånaderna. Inomhusbassängen tas dock ur drift under några veckor för årligt underhåll.

5B2C.jpg

Foto: Jannika Andersson