Grönskande tema. En grön park som andas växtkraft och lugn. Det blev valet när medborgarna i Lundby fick rösta om den nya parken i Kvillebäcken. Redan 2018 är det tänkt att delar av parken ska vara klar.

I nära dialog med medborgarna har STF Lundby arbetat fram ett koncept för en ny park. Parken ska ligga mellan Gustaf Dalénsgatan och Bjurslättskolan, i det som kallas Flunsåsstråket. I en omröstning på nätet fanns det tre val. Den gröna parken, den aktiva parken och den lekfulla parken.

Vinnaren blev den gröna parken som beskrivs som en park som ”andas växtkraft och lugn. Färgstarka och väldoftande planteringar, odlingslotter och en fruktträdgård finns i parken, men den bjuder också på promenadstråk och sittplatser, lusthus och bersåer. Här kan du vila och andas ut, titta på vackra blommor eller ta en promenad med en vän eller för dig själv.”

– Det är roligt att det var ganska jämnt även om vi nu har fått en tydlig vinnare. Och även om det är grönska som kommer att genomsyra parken kommer det ändå att finnas inslag av lek och aktivitet så att det blir en park som alla kan uppskatta, säger Emma Johansson, landskapsarkitekt på Park- och naturförvaltningen.

Bra underlag att jobba vidare med
Omröstningen är en del av Lundbys medborgarbudget 2017. Det är en metod där invånarna får lämna förslag och bestämma hur en del av kommunens pengar ska användas. Det är första gången det genomförs en medborgarbudget om en park i Göteborgs Stad.

– Det är kul att ha fått ett resultat. Vi har fått ett bra underlag att jobba vidare med tack vare en gedigen dialog med invånarna genom Flunsåsspelet och omröstningen. Det är tacksamt nu när vi fortsätter och gör gestaltningen, säger Emma Johansson, landskapsarkitekt på park- och naturförvaltningen.

67EA.jpg