Roliga aktiviteter hela sommaren. Vid Svarte mosse i Biskopsgården finns nu en nybyggd streetbasketplan där skollediga barn och ungdomar kan träffas, spela basket och läsa böcker hela lovet. Satsningen görs enligt konceptet Bonnier Hoops som tidigare år varit framgångsrikt i Stockholm.

Västra Hisingens sommarlovsprogram 2018

Bonnier Hoops startades 2015 och har genomförts i Kista i Stockholm under tre somrar. I år är första gången konceptet prövas i Göteborg som en pilotomgång.

– Vår förhoppning är att detta ska bli något positivt som återkommer varje sommar som en del i att lyfta Biskopsgården, säger stadsdelsdirektör Sergio Garay.

Västra Hisingen Basket förlägger hela sin sommarverksamhet på streetbasketplanen och förutom basketspel så ordnar Bonnierförlagen böcker och sittplatser för läsning. Kända artister kommer uppträda och det blir också skrivarverkstäder, poesiworkshops, hiphop- och dansworkshops.

Invigning 20 juni
Stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen bidrar bland annat med feriearbetare som bemannar aktiviteterna, regelbundna besök av Biskopsgårdens bibliotek och aktiviteter som fritidsverksamheten ordnar. Det blir bland annat teater, dagsutflykter, skateskola, hundagility och pop up-bygglekplats. Programmet finns på bibliotek, skolor, fritidsgårdar och på länken nedan.

Aktivitetsområdet vid Svarte Mosse invigs på onsdag i nästa vecka, den 20 juni klockan 11 och sen är det öppet och bemannat ända fram till den 18 augusti på vardagar mellan klockan 11 och 21 och lördagar klockan 15 till 21. Både barn och föräldrar är välkomna till streetbasketplanen och det omgivande aktivitetsområdet.

Satsningen är tänkt att vara en trygg mötesplats för barn och unga i Biskopsgården under sommarlovet. Syftet är att inspirera till läsning och användning av det skrivna ordet, speciellt för dem som inte har svenska som modersmål.