Avtäcks på Bokmässan på lördag. Malte Persson är årets brunnslockspoet i Göteborg. Dikten är skapad med regnet som inspiration. Den har gjutits in i 50 brunnslock som ska läggas ut på gator och torg. Brunnslocket avtäcks på Bokmässan den 25 september och då läser Malte Persson dikten.

Det är tredje året som en brunnslockspoet utses för att skriva en dikt med inspiration från regn. Först ut var Lina Ekdahl 2019 och förra året valdes Gunnar D Hansson som i sin tur valde att lyfta fram Anna Greta Wide. Årets poet är Malte Persson.

– Jag känner mig ytterst hedrad av att bli utvald som årets brunnslockspoet. Men det är en utmaning att skriva en dikt som både får plats på ett brunnslock och håller lika länge som ett brunnslock! Regn är ett ganska klassiskt poetiskt motiv, men vad som händer med regnet när det väl har fallit skrivs det inte så mycket om, säger Malte Persson.

Brunnslockspoesi är ett projekt inom Rain Gothenburg, en av stadens satsningar inför Göteborgs 400-årsjubileum.  Poesi på brunnslock har nu spridits till VA Syd i Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö.