Snart kommer schlagerstjärnorna till Göteborg. Melodifestivalen äger rum i Scandinavium den 28 februari – men redan dagarna innan kan du träffa artisterna på nära håll i Nordstan. Det händer massor på stan i samband med schlagerschlaget.

Artisterna fi nns på plats i Nordstan redan från onsdagen den 25 februari. De kommer för att ge intervjuer, skriva autografer och sjunga. Dessutom blir det musiktävlingar med chans att vinna biljetter till både Scandinavium och till finalen i Eurovision Song Contest.

De artister som kommer till Nordstan är Baccara och Fame (onsdag 25/2), La Roxx och Fredrik Kempe (torsdag 26/2) och Jennifer Escola och Anne-Lie Rydé (fredag 27/2).

Krogarna satsar på schlager

Schlager blir också tema i menyer och musik på flera av stans centrala restauranger och klubbar. – Restaurangerna Tvåkanten, Trädgår’n, Smaka, Babar, Palace, Thörnströms Kök, Incontro på Hotel Gothia Towers, Valand och Madison är med i vår satsning, berättar Anders Berglund, projektledare på Göteborg & Co Evenemang.

Den 28 februari sätter sig närmare 10.000 personer i Scandinavium för att följa Melodifestivalens andra deltävling. Miljoner följer tävlingen hemma i TV-soffan eftersom Sveriges Television förstås sänder direkt.

Fortfarande finns biljetter kvar till genrepet på fredag 27 februari. Aktiviteterna i Nordstan arrangeras av GT/Expressen, GotEvent och Göteborg & Co. Bakom schlagertemat på stan står Göteborg & Co, GotEvent och Göteborgs Restaurangförening.