Egna program i stadsdelarna. Halloweenpyssel på Plikta, köttätande växter i Trädgårdsföreningen och eget modeskapande på Röhsska museet. Det finns mycket att välja på för Göteborgs skolelever, som har höstlov i nästa vecka.

Museer, lekparker och bibliotek har laddat upp rejält inför höstlovet. Varje stadsdel har sitt eget program.

Skollovsbio och ”kreativt kaos”
I Angered ordnar stadslantgården Galaxen i Bergsjön inte bara ridning och hästskötsel utan också pingis- och biljardturneringar.

På Hisingen kan man välja mellan skollovsbio på biblioteket i Lundby, lära sig göra armband med garn på Biskopsgårdens bibliotek eller delta i ett ”kreativt kaos” på Fritidsgården Villan i Lundby, där man får pröva att måla med sprayburkar och akrylfärger med stöd av handledare.

I den nya Sjumilahallen – som firar ett år på måndag kväll med en stor födelsedagsfest – kan man delta i hantverksdag redan på lördag. Alla deltagare får låna ett bord och det är gratis att vara med. Och Vårvindens fritidsgård ordnar bland annat tjejkväll med teater, resa till Ullared och badresa till Lerumsbadet.

Hundratals aktiviteter att välja på
I Västra Göteborg arrangeras basket camp på Gothia Arena vid Ängåsvallen, Önnereds handbollsklubb har höstlovshandboll måndag – torsdag och i Frölunda kulturhus kan man testa att flyga modellplan i sporthallen.

Men det är bara ett litet axplock. Det finns hundratals aktiviteter att välja på, hela programmet kan ses via länken här nedanför.

Och i centrala Göteborg finns till exempel Konstmuseet som har sagostunder kallade ”A, B, Se!” och Sjöfartsmuseet, som lockar med piratvandringar, ”klappa havet”, galjonsfigurverkstad och filmvisning i Akvariet.

I Slottsskogen kan barnen titta på när sälarna och pingvinerna får mat. Här finns också lekparken Plikta, där barnen själva kan få mat från parkens grillar som är tända några timmar varje dag. Plikta har en rad aktiviteter för barn mellan 6 och 16 år, till exempel kan barnen få följa med djurskötarna bakom kulisserna i Slottsskogens djurhagar.