Något för alla åldrar. Prova på parkour, fynda på bakluckeloppis, spela boule med kompisarna eller testa styrkan i en superhjälteworkshop. Det händer mycket på Kanaltorget i sommar.

Göteborgs Stads kalendarium: Aktiviteter på Kanaltorget

Som Vårt Göteborg berättat om tidigare vill Göteborgs Stad göra Kanaltorget till en trygg plats för alla. Många har upplevt platsen som otrygg och därför har staden och flera andra aktörer satsat på en rad aktiviteter i sommar. Målet är att området ska bli en mötesplats för alla.
1A3A.jpg
Nu börjar programmet bli klart. Det blir allt ifrån bakluckeloppis varje söndag till parkour, hinderbana, tai chi och breakdance. Hittills är ett 20-tal aktiviteter klara och fler tillkommer.

– Det finns något för alla åldrar. Du kan fynda på loppis, spela boule eller lära dig beatboxa. Det finns också en scen där du kan spela och uppträda. Vi har satsat på en bredd av aktiviteter för att Kanaltorget ska bli en plats för göteborgare i alla åldrar, säger Lotta Rosander, enhetschef vid social resursförvaltning.

Samtliga aktiviteter kommer att finnas samlade på kalendarium.goteborg.se – här hittar du alla aktiviteter på kanaltorget.