Kalendariet är påfyllt. Höstlovet närmar sig med långa lediga dagar. Kalendarium.goteborg.se innehåller en mängd gratis aktiviteter för både små och stora barn. På Hälsoteket i Angered kan barnen till exempel få prova på en yogasaga.

– Yogasagan vänder sig till barn i åldern 4-7 år och medföljande vuxna. Alla är välkomna att delta utifrån sin egen förmåga, även om man aldrig provat yoga innan, säger Ulrika Löfgren, legitimerad sjukgymnast på Hälsoteket i Angered.

Yogasaga är en form av barnyoga där barnen får röra sig till en saga som ledaren berättar. Alla får gestalta djur, växter och andra figurer som man möter i sagan och får på så vis göra yogapositioner och uppleva olika känslor längs vägen.

Pyssel med spöktema
– I yoga får barnen möjlighet att leka, vara kreativa, lära känna sig själva och varandra. Det skiljer sig från många andra aktiviteter eftersom den inte innehåller inslag av prestation. Här skapar vi utrymme för barnen att bara få vara, säger Ulrika Löfgren.

I Göteborgs Stads kalendarium, kalendarium.goteborg.se, hittar du en mängd olika aktiviteter för både barn och vuxna. Under höstlovet satsar många verksamheter lite extra och många har halloween-tema. Du kan till exempel gå på olika spökvandringar, göra pyssel med spöktema eller hänga med på höstlovskollo. Yogasaga kan du prova på onsdag den 28 oktober på Kulturhuset Blå Stället, kl 10-10.45. Det är drop-in med begränsat antal platser.

För mer information om höstlovsaktiviteterna, gå in på kalendarium.goteborg.se