Klappar, godis eller både och? Julmarknadernas tid är här. Granarna och girlangerna har börjat komma på plats lite varstans i stan, och Göteborgs Stads verksamheter anordnar som vanligt en uppsjö av julrelaterade aktiviteter. Här är ett axplock!

Onsdag den 4 december anordnas inte mindre än två marknader av gymnasieskolorna på Lindholmen. Den första hålls på Ester Mosessons gymnasium klockan 10–14, och det är skolans UF-företagare som säljer julgodis och andra produkter. Den andra är på Lindholmens gymnasiesärskola klockan 15–18, där eleverna bland annat säljer konsthantverk, kalendrar lotter och fika.

Lördag den 7 december bjuder Kålltorps fritidsgård in till julfirande och marknad med hantverk, loppisfynd, korv med bröd, pyssel och tomte. Alla åldrar är välkomna. Samma dag är det julmarknad på Formverkstan, som är en daglig verksamhet i Majorna som arbetar med konst och hantverk.

En tredje gymnasiemarknad hålls på luciadagen fredag den 13 december – då på Burgården gymnasium. Också där finns konsthantverk och design att köpa, liksom julgodis från bageriutbildningarna på Studium och yrkeshögskolan Yrgo.

Dessutom är julmarknaden på Kronhuset och Kronhusbodarna i full gång, och har öppet tisdag till söndag till och med den 21 december. Och i Göteborgs Stads kalendarium hittar du ännu fler juliga aktiviteter.