Gympa, bingo och dagsutflykter med kultur. Det händer en hel del på Hisingen för seniorer under sommaren. I Flunsåsparken blir det sommarfestival vid tre tillfällen och mötesplatserna anordnar bland annat bingo, gympa och dagsutflykter med kultur i sikte.

Sommarprogrammet för seniorer i stadsområde Hisingen är välfyllt.

– Vi är tillbaka på samma nivå som före covid-19-pandemin. Nu när staden är organiserad på annat sätt, i stadsområden, blir det tydligare hur mycket som finns i ens område, säger Johanna Bratthammar, äldrekonsulent i stadsområde Hisingen.

Mötesplats Backa Brunnsbo anordnar både boule- och brädspelsträffar, och Mötesplats Kyrkbytorget har träffar med såväl gympa som nutidsfrågor och musik. Rörelseglädje, promenader, fikaträffar och bingo är bara några av alla aktiviteter som går att delta i på övriga mötesplatser på Hisingen.

Sten & Stanley i Flunsåsparken

Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen avdelningen Hälsofrämjande och förebyggande anordnar även en sommarfestival för seniorer. Det blir musikunderhållning, glädje och gemenskap vid tre tisdagseftermiddagar mellan klockan 13 och 15.

Vid första tillfället, 28 juni, kommer Hisingens nationalorkester Vier Brillen och författaren Kristian Wedel. Tisdag 5 juli kan besökarna se showgruppen Grace och tisdag 12 juli kommer dansbandet Sten & Stanley till Flunsåsparken. Det är gratis inträde.

Den som vill har också möjlighet att följa med på utflykter. Mötesplats Kärra erbjuder till exempel utflykter till Elvadansen på Liseberg både 20 juli och 17 augusti.

– Mötesplatserna gör utflykter utifrån vad målgruppen önskar. Det ska vara något som är ekonomiskt tillgängligt men som man kanske inte får gjort på egen hand, säger Johanna Bratthammar.

Utflykter till museer

Mötesplats Tuve anordnar flera utflykter. En går till Världskulturmuseet där de som följer med får upptäcka utställningen Viva Mexico. I augusti gör Mötesplats Livslust Backa utflykter till Världskulturmuseet, Göteborgs Konsthall och Naturhistoriska museet. Deltagarna åker buss och spårvagn gemensamt.

Samtliga aktiviteter går att hitta i Göteborgs Stads kalendarium, men Johanna Bratthammar vill också lyfta fram den sajt som lanserades i våras och som riktar sig till seniorer i Göteborg. Här går det bland annat enkelt att se samtliga aktiviteter i kalendariet som arrangeras av hälsofrämjande och förebyggandes verksamheter.

– På www.goteborg.se/hof finns även information om fixarstöd, mötesplatser, anhörigstöd, trygghetsboende med mera. Det är en väldigt användbar sajt.