Got Event söker alternativa lösningar. Regeringens beslut om att förbjuda sammankomster med mer än 500 personer påverkar många av det kommunala eventbolaget Got Events arrangemang. Nu pågår arbetet med att hitta alternativa lösningar för de berörda evenemangen.

Got Event: Besked om planerade evenemang

Det är evenemang på Got Events arenor Bravida Arena, Frölundaborg, Gamla Ullevi, Scandinavium, Ullevi, Valhallabadet, Valhalla IP, Träningshallen och Valhalla Sporthallar som berörs.

Hur många arrangemang det handlar om går i dagsläget inte att säga, eftersom ingen vet hur länge förbudet kommer att gälla. Men Got Event jobbar för fullt för att tillsammans med arrangörerna hitta alternativa lösningar.

– Vi har förberett oss på att ett sånt här beslut kan komma sedan ett par veckor tillbaka. Vi är förberedda och försöker hitta så bra lösningar som möjligt för arrangörerna, medarbetarna och publiken, säger Got Events vd Lotta Nibell.

Flyttas fram eller ställas in
Nu diskuteras om evenemangen ska flyttas fram, ställas in eller arrangeras utan åskådare.

Det är många faktorer som spelar in. Idrottsförbunden kan ju välja att spela matcher och ha evenemang utan åskådare. I skrivande stund väntar Got Event till exempel på besked från SHL, Swedish Hockey League, om hur det blir med ishockeymatcherna.

För artister är ju inte tomma läktare samma alternativ, och där påverkas besluten om de inställda evenemanget också av turnéplaner och vilka åtgärder andra länder gör i samband med Coronapandemin.

Bara stora evenemang
– Vi står i ständig kontakt med våra kollegor i Sverige, våra nordiska grannländer och övriga Europa, säger Lotta Nibell.

Det är bara större offentliga arrangemang som nu berörs. Breddaktiviteter som träningar och skolarrangemang fortsätter tills vidare som vanligt på Got Events arenor.

Ersättning och återbetalning för inställda arrangemang är det respektive arrangör som hanterar. Got Event kommer kontinuerligt att lägga upp information om planerade arrangemang så fort det finns beslut att meddela.

– I övrigt följer vi råden från myndigheter och samarbetet inom Göteborgs Stad med anledning av läget, säger Lotta Nibell.