Tre poeter och tre tjejer som sjunger covers. Så ser uppställningen ut när Stadsbibliotekets nya ungdomssatsning Dynamo Öppen scen har premiär på onsdag kväll. Här får vem som helst stå på scen – bara man anmäler sig.

– Det är populärt och många vill vara med, så vi har sparat några anmälda till öppen scen längre fram i vår, säger ungdomsbibliotekarie Daniella Brummer Pind.

”Alla är välkomna”

Dynamo Öppen scen är främst tänkt för folk i åldrarna 13-25 år. Scenen finns i Dynamorummet en trappa ner i Stadsbiblioteket.

6B06_3.jpg– Rummet öppnade i maj men det var först under hösten som det kom igång på allvar och nu börjar vi få många besökare, inte bara ungdomar utan också föräldrar med småbarn. Och alla är välkomna, säger Daniella Brummer Pind.

Nu är det alltså dags att inviga den öppna scenen också. En scen där allt kan hända – musik, poesi, teater, live-måleri eller debatt.

Fri entré

Konferencier på premiärkvällen blir Nina Kartal, som kommer att presentera tre unga poeter: Enders Eklund, Sayman Chortip och Tobias Erehed. Deras dikter varvas med Shakedown, en duo bestående av Maria och Jessica som sjunger covers på soul och pop, samt Stephanie som sjunger covers. Stephanie har tidigare deltagit i Stadsbibliotekets ungdomskulturvecka Dynamo XL.

Dynamos öppna scen kommer också att ha en inbjuden gästartist, någon som redan är etablerad. På premiärkvällen blir det Andreas Chadien, en singer/songwriter som också spelar med i bandet Happysad Orchestra.

Efter onsdagens premiär blir det öppen scen i Dynamorummet även 24 februari, 31 mars och 28 april. Alltihop börjar kl 18 och det är fri entré.