Hitta aktiviteterna i kalendariet! Jullovet närmar sig och det finns som vanligt många aktiviteter att ägna sig åt i Göteborg. Spontanfotboll, författarbesök, dans kring granen, sjung tillsammans och tälj din egen trollstav är bara några exempel.

Göteborgs Stads kalendarium

Den 22 december är sista skoldagen för terminen i Göteborgs Stads grundskolor och sedan är det jullov fram till skolstarten den 10 januari. Stadens kalendarium är fyllt med aktiviteter för lovlediga.

Spontanfotboll i Tynnered

Tillverka din egen trollstav på Kortedala bibliotek den 3 januari.

Tynnereds FC ordnar spontanfotboll för högstadiet i Tynneredsskolans idrottshall den 22-23 december och 2-6 januari klockan 12-16. Mellan klockan 12 och 14 är det för tjejer och mellan klockan 14 och 16 är det för killar. Det är gratis att vara med, men föranmälan krävs.

Författarbesök i Bergsjön

På Kulturhuset Bergsjön ordnar Allas ateljé skaparverkstad och författarbesök av Kenneth Eze den 28 december klockan 13-17. Det är gratis, men det finns ett begränsat antal platser och därför krävs det föranmälan. Kenneth Eze har skrivit barnboken Vänner för alltid som han läser högt ur. Deltagarna får skapa på temat mörker och ljus, med fokus på vänskap.

Tälj en trollstav i Kortedala

Behöver du en egen trollstav? Då kan du tälja en på Kortedala bibliotek den 3 januari klockan 14-16. Deltagarna får lära sig om magiska egenskaper hos träslagen av Teater Trampolin som även visar hur du täljer säkert. Det är gratis men kräver föranmälan. Aktiviteten är för barn 7-14 år, är du under 13 år måste du ha med en vuxen.

Dansa kring granen i Frölunda

I Frölunda kulturhus är det dans kring granen den 4 januari klockan 15-16.30. Det kostar 50 kronor och då ingår julfika. Folkdanspedagogen Brita Sivertsson och hennes musikerkollegor håller i dansen. Dansen är från 3 år och uppåt.

Sjung tillsammans på Stadsbiblioteket

Vill du sjunga tillsammans med andra kan du göra det vid Trappscenen på Stadsbiblioteket den 9 januari klockan 14-14.45. Det kostar inget att vara med och det behövs ingen föranmälan. Det blir en barnrytmikkonsert med sång och rytmik för barn i alla åldrar under ledning av musikpedagogen Caroline Hernberger.

Sjung tillsammans på Göteborgs stadsbibliotek den 9 januari.