Ficklampsvisning, havsexperiment och Popkollo. Nästa vecka, 1-7 november, är det höstlov och det finns många aktiviteter att ägna sig åt i Göteborg. Ficklampsvisning på Göteborgs konstmuseum, Popkollo, skrivarworkshop  och havsexperiment på Maritiman är några exempel.

Göteborgs Stads kalendarium: Hitta höstlovsaktiviteterna här

Göteborgs museer och konsthall har höstlovsprogram för både stora och små. På konstmuseet går det till exempel att följa med på en spännande ficklampsvisning genom ett museum som är både mörkt och tyst. På konsthallen går det bland annat att vara med på en skapande höstlovsverkstad med konstnärerna Subani Melin och Anneli Pihlgren. På Göteborgs stadsmuseum är det exempelvis familjevisning av den nya basutställningen “Grejen med Göteborg” och utställningen “Barnens museum” har öppet varje dag. Röhsska museet bjuder in till höstlovsworkshop.

Popkollo för tjejer och transpersoner

 Popkollo Göteborg har höstlovskollo 1-5 november på musikhuset Skriket på Lindholmen. Kollot är för  tjejer och transpersoner 12-16 år. Nandet Sallyswag håller i en workshop. Kollot arrangeras med stöd av social resursförvaltning i Göteborgs Stad.

Cirkus och guidning

Hos Kulturskolan Angered går det bland annat att testa att spela in i en studio, gå workshop i cirkus, göra en egen kortfilm eller dansa balett. Älvrummet har börjat med guidade visningar på plats igen och fortsätter också med digitala visningar. Det finns även  guidade utomhusvandringar runt Lindholmen.

Sportfiske och havsexperiment

I Jubileumsparken är det bland annat sportfiske, segling och experiment.  Även bokbussen kommer på besök. Kulturarvet och fartygsmuseet Maritiman har höstlovsprogram vid Packhuskajen. Där blir det bland annat utställningar, sagovandring och havsexperiment.

Bibliotek och kulturhus

På bibliotek och kulturhus finns det extra många programpunkter att välja på för barn och unga. Många vill skriva och flera bibliotek erbjuder skrivarworkshops, till exempel deckarskola med Pia Hagmar på Torslanda bibliotek och spoken word med Elias Ali Jaber på Bergsjöns bibliotek. Det blir också besök, till exempel av författaren Behrang Bedjou och BK Häckenspelaren Jonathan Rasheed.

Artikeln innehåller ett urval av aktiviteter under höstlovet. Fler aktiviteter hittar du i Göteborgs Stads kalendarium eller via länkarna för respektive plats. Se nedan!