Gratistjänst i app. VM i handboll för herrar i Göteborg syntolkas och teckenspråkstolkas. Det sker via en app och är gratis för användaren. “Vi vill inkludera alla målgrupper och erbjuda fler möjlighet att gå på evenemang och ta del av utbudet på stadens arenor”, säger Johanna Gadd, hållbarhetsansvarig på Got Event.

Den 11-29 januari är det VM i handboll för herrar. I Göteborg spelas matcher i Scandinavium den 12-22 januari. De syntolkas och teckenspråktolkas.

– Det ska vara jämlikt och skapa möjligheter för fler att ta del av både mästerskap, konserter, matcher, alla typer av evenemang på våra arenor.

Ladda ner en app

Tjänsten är gratis och går att ta del av genom att ladda ner appen Got Event Tillgänglighet.

– Det som är positivt med appen är att du kan sitta var du vill på arenan och gå med dina vänner. Det lägger dock ansvar på individen att ta med sig den teknik som behövs: bra lurar och en fulladdad mobil man kan ladda ner appar på.

Kan användas av alla

Matcherna under handbolls-vm kommer att syntolkas av sportjournalisten Olle Tyrbo och teckenspråktolkas av Califf Coda. Det är fritt för alla biljettköpare att använda tjänsten under evenemangen på Scandinavium.

– Även för fullt seende kan syntolkning vara ett jättefint komplement, det kan skapa en förhöjd upplevelse, säger Johanna Gadd.

Förutom syn- och teckenspråkstolkning finns det även förstärkt arenaljud i appen.