Rapport visar nöjda besökare. 48 procent kvinnor och 52 procent män stod på Göteborgs kulturkalas olika scener i augusti i år. Det fanns även flera internationella akter och en rad programpunkter av Sveriges nationella minoriteter. Det konstateras i en ny rapport om årets kalas.

− Vi har jobbat målmedvetet med mångfald och jämställdhet och nu kan vi se resultatet av detta, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Göteborgs kulturkalas.

Tanken är att utbudet på kalaset ska spegla stadens sammansättning vad gäller kön, etnicitet, funktionalitet, sexuell läggning, könsidentitet, religion och ålder. I år fanns bland annat guidade bussturer till några av Göteborgs heliga byggnader och flera artister med olika funktionsnedsättningar med i programmet. Det gick även att köpa mat från hela världen.

Högt betyg till kalaset
Under kalaset genomfördes dessutom en undersökning bland besökarna för att ta reda på vad de tyckte om evenemanget. Helhetsintrycket fick 5,9 i betyg på en sjugradig skala. Högt betyg, 6,3, blev det också som svar på frågan om det finns något för alla människor.