Satsning av tio stadsdelar. Hundra berättelser med temat Min Resa visas i Göteborgs Stads paviljong under Volvo Ocean Race. Det är en gemensam satsning från Göteborgs tio stadsdelar. ”Nu när jag ser allt tillsammans är det fantastiskt bra. Här kan man lära av varandras erfarenheter”, säger Samira Ajanovic, som deltar i utställningen.

1C78.jpg
2018 års tema för det pågående jubileumsfirandet är Go Global, vars syfte är att lyfta fram Göteborg i internationella sammanhang. Bland annat innebär det vernissage för Hela Stadens galleri under Volvo Ocean Race i Göteborg.

De hundra bidragen är skapade tillsammans med invånarna. Varje stadsdel deltar med tio berättelser vardera.

– Vi har till exempel ett danscommunity-projekt från Biskopsgården som åkte till Rotterdam och berättar om detta i utställningen, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare för Göteborgs 400-årsjubileum 2021 på Göteborg & Co.

Min resa har tolkats valfritt
”Min resa” kan vara både en fysisk resa, en inre resa, en klassresa eller något annat som associeras med resor. Gripande historier blandas med mer rena konstverk.

– Alla har fått tolka ”Min resa” som man har velat – och så har det blivit så här fantastiskt bra, säger Mia Samuelsson.

Samira Ajanovic från Backa tittar leende ner från en av utställningens skärmar. Där berättar hon om en resa hon gjorde tillsammans med sin vuxna dotter förra året.

– Vi åkte till Cinque Terre i Italien och vandrade. Det var en oförglömlig resa, säger hon.

”En gemenskap jag tycker om ”
Samira Ajanovic blev tillfrågad av Selma Center vid Selma Lagerlöfs torg om hon ville ställa upp i projektet.

– Jag tyckte att det var en jätterolig idé. Bilden på mig togs i april. Jag tycker att den här utställningen visar upp hela staden – det är en gemenskap som jag tycker om.

Dagarna under Volvo Ocean Race är det enda tillfället för den här utställningen där alla bidrag står samlade.

Bidra med din berättelse på Instagram
Skärmarna ska sedan finnas i varje stadsdel och innehållet kommer så småningom att bytas ut.

– Alla borde passa på att komma hit och titta, säger Mia Samuelsson.

Hon uppmanar också andra göteborgare och människor i resten av världen att bidra med sin egen berättelse under hashtaggen #minresagbg på instagram.

751E.jpg
Flera av dem som medverkat i projektet minglade på vernissagen i fredags, 15 juni. Både göteborgare som delat med sig av sin resa och medarbetare i stadsdelarna som har varit med och producerat bidragen.