Bokbytarbord, författarbesök och fri scen. På tisdag i nästa vecka, den 24 september, är det minibokmässa på Kaggeleds träffpunkt. Här får alla seniorer möjlighet att byta böcker med varandra, föra litterära samtal och lyssna när författare Lennart Tolge berättar om uppväxten i Bagaregården.

Författaren Lennart Tolge besöker minibokmässan och berättar om sin uppväxt i Bagaregården.

– Vi försöker ofta jobba så, med att ta in det som händer i stan hit till oss. Just minibokmässan har vi haft i flera år och den är väldigt populär – både hos den som kanske inte riktigt orkar sig in till den stora bokmässan på Svenska Mässan några dagar senare och för den som vill komplettera det mässbesöket med en mer lokal variant, säger Linda Broberg, äldrekonsulent i Örgryte-Härlanda.

Författarbesök med lokal koppling
På plats under dagen finns bland annat personal från biblioteket som tipsar om böcker, Fixar-Christer som visar tekniklösningar med fokus på läsning och så finns det möjlighet att skapa sina egna bokmärken.

– Sedan brukar vi alltid försöka bjuda in en författare med en lokal koppling och i år blir det Lennart Tolge, som är uppväxt i en arbetarfamilj i 1930- och 1940-talets Bagaregården. Genom både hans föredrag och hans bok får vi följa hans resa över hela världen, såväl som i stadsdelen.

Dagen avslutas med en Fri scen där alla är välkomna för kortare framträdanden. Dessa får dock gärna föranmälas (se telefonnummer här nedan).