Kulturmånad i Lundby hela september. Gör en egen stafflimålning, diskutera framtidsfrågor och se på medeltida slagkämpar. Eller varför inte fynda på loppis? I september är det kulturmånad i Lundby med program och teman på torgen. Göteborgs stadsmuseum öppnar också ett mobilt museum på Backaplan och bjuder på ett 40-tal stadsvandringar i stadsdelen.

– Kulturmånaden är som ett gigantiskt smörgåsbord med något för alla. Vi hoppas att besökarna ska upptäcka hur mycket stadsdelen har att erbjuda och få mersmak. Kanske kan vi väcka ett intresse som förverkligas genom kurser, grupper och föreningar, säger Kent Turnefelt.

Kulturmånaden invigs på Backaplan den 1 september klockan 11. Då öppnar också Göteborgs stadsmuseums mobila museum, där berättandet och samtalet står i centrum.

Varje torg har fått eget tema
Här kan du träffa museets personal, lokala föreningar, organisationer och lokalkändisar. Du kan även delta i olika stadsvandringar, till exempel om varven, Karl IXs stad och romernas historia. Kanske blir du en av de lyckliga som får hålla i en egen stadsvandring?

– Det här är ett superspännande samarbete! Det handlar om att komma närmare varandra och att få känna att man faktiskt är en del av stadens historia här och nu, säger Christian Penalva, projektledare, Göteborgs stadsmuseum.

Under kulturmånaden har varje torg fått ett eget tema som tar upp olika samhällsfrågor, till exempel miljö, hälsa, grön stadsutveckling och utbildning. Se nedan för datum och teman för respektive plats.