Med årsrikedom på agendan. Efter en rivstart med två månader av välbesökta programpunkter fortsätter Årsrika Göteborg 400 – en jubileumsfestival, med ännu fler spännande aktiviteter som har årsrikedom på agendan. Festivalen är en hyllning till livet, med och för göteborgare i hela staden. Välkommen du också!

Vill du höra om goda exempel om årsrika som en viktig tillgång i samhället? Undrar du över hur det är att vara äldre med en ADHD-diagnos? I mars fortsätter festivalen med nya intressanta seminarier. Det blir också seminarier om bland annat åldersism och om äldre i politiken. Dessutom ett tillfälle då du kan fråga en forskare om minne och tankeförmåga på äldre dagar.

Välbesökta seminarier i januari och februari

– I januari och februari bjöd vi in till elva programpunkter som både vi och, vad vi har hört, även besökarna blev väldigt nöjda med. Fram tills nu har cirka 1 200 personer besökt våra seminarier, vilket är fantastiskt! Nu hoppas vi på fortsatt succé, säger Emma Matsson, utvecklingsledare Åldersvänliga Göteborg, Göteborgs Stad, som tillsammans med Pia Gudmundsson, AgeCap, Göteborgs universitet, leder arbetet med festivalen.

Flest deltagare hittills var på programpunkten som ingick i Filmfestivalen, men stort intresse fanns också för exempelvis ”Vad händer när vi åldras” på Stadsbiblioteket, och kick-offen i början av januari där Ingmar Skoog höll föreläsningen ”70 är det nya 50”.

Lyfter frågor kring åldrande i Göteborg

Årsrika Göteborg 400 är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och arrangeras i samarbete mellan över 30 olika aktörer. Syftet med festivalen är att på olika sätt lyfta frågor kring åldrande och hur alla vi som lever i Göteborg kan ha ett gott och värdefullt liv hela livet. Under festivalen, som sträcker sig från januari till september, finns möjlighet att delta i närmare 50 spännande programpunkter, allt från forskningsseminarier och utställningar, till teater, film, musik och speed-dejting. Här kommer att finnas många möjligheter till generationsmöten och att utbyta tankar med andra om hur det är, och skulle kunna vara, att åldras i Göteborg.

Aktiviteterna är kostnadsfria om inget annat anges. Mer information hittar du på närmaste bibliotek, mötesplats för seniorer eller på goteborg2023.com