Krig och kärlek i bilder, märkliga ting ur Röhsskas magasin och hamnarnas musik är något av vad Göteborgs museer bjuder på i vår. Förutom i tryckt form finns nu museiprogrammet också på kulturförvaltningens hemsida.

– Det är mycket bra grejer i vår. Till exempel så har Röhsska har flera roliga utställningar, berättar Bibbi Wopenka på kulturförvaltningen.

Fotograf skildrar nordisk immigration

I Röhsskas utställning ”Underligt – märkligt – fantastiskt”, som öppnar i nästa vecka, visas ett urval av de 50.000 objekt som Röhsska har i sina samlingar.

På Hasselblad center visas från den 21 januari den danske dokumentärfotografen Henrik Saxgrens utställning Krig & kärlek – om immigrationen i Norden.

– Sen gillar jag elevutställningar. Till exempel den som öppnar på Konsthallen 29 april Det är alltid roligt att se vad de unga kommer med, säger Bibbi Wopenka.

Söndag sista chansen för Kröyer

Musikstilar som uppstått i hamnar världen över presenteras på Sjöfartsmuseet från den 20 maj i utställningen Hamnarnas musik – vatten som kulturbärare.

Bibbi Wopenka vill också påminna om Stadsmuseets pågående Josef Frank-utställning som är kvar till den 22 januari.

Kröyer-utställningen på Konstmuseet går även den mot sitt slut. Söndag 15 januari är sista chansen att se den. Konstmuseet har förlängt öppettiderna och stänger klockan 18.00 både lördag och söndag.