Hisingens musikaliska jättesatsning Monster stage slår nytt rekord – igen! Målsättningen om hundra band är redan överskriden med råge och listan växer ända fram till konsertstarten på fredag klockan 17.

Pop, rock, hiphop, soul, visa – solister, duos, band. Det finns inga gränser för den musikfest som i helgen för tredje gången invaderar Teen dream – den kommunala ungdomssatsningen på Hisingen.

Känd också utanför Göteborg

– Förra året hade vi 98 akter från hela Göteborg, säger ungdomsledaren Marina Hanna som försiktigt siktade på 100 framträdanden i år.

Marinas förhoppningar har infriats med bred marginal – över 120 akter är redan spelklara och anmälningarna fortsätter ständigt att droppa in. Musikfesten har efter ett par år blivit så etablerad att även band utanför Göteborg känner till Monster stage.
4AC.jpg

Får 25 minuter i rampljuset

Musiken presenteras från två scener. På så sätt kan den ena scenen riggas medan ett band spelar på den andra. Men trots att varje akt bara får 25 minuter i rampljuset kommer det alltså att bli långa nattpass på Monster stage.

– Vi har inte satt något tak för hur många vi kan ta emot – vi får helt enkelt hålla på lite längre om det behövs, säger Marina Hanna som redan räknar med liveband på scen fram till klockan fem om morgonen både lördag och söndag.

– Roligast är nog den enorma blandningen. Många är glada bara över att få chansen att stå på scen och visa upp sig, och eftersom det här inte är någon tävling blir känslan lite mer avslappnad.