Ring of Music ordnas för sjunde gången. Band på scen, prova-på-cirkus och grafittimålning. Det är något av det som bjuds i Djurgårdsparken på lördag 21 september. Då drar den sjunde upplagan av festivalen Ring of Music igång med arrangemang för hela familjen.

Festivalen hålls i parken med många namn: Söderlingska parken/Gathenhielmska trädgården/Djurgårdsparken och pågår mellan klockan 12 och 18.

– Vi vill visa vilka roliga möjligheter och aktiviteter som finns att göra för ungdomar och barn i och utanför Majorna-Linné, säger John Frick, samordnare för musikverksamheten Mammut och festivalen.

– Att ha ett utomhusarrangemang ger möjlighet att nå de som kanske inte annars hittar till våra verksamheter.

Under festivalen får band och artister möjlighet att visa upp sig på scen, olika föreningar visar vad de gör och får en chans att träffa nya potentiella deltagare. Fritidsgårdarna i Majorna-Linné och Plikta Parklek ordnar massor av roliga aktiviteter tillsammans med sina besökare och Mammut ordnar workshops och prova-på-aktiviteter.

Brett utbud av artister
På scen finns en blandning av olika musikgenres, åldrar och artisterfarenheter. För vissa av banden är det en av de första spelningarna de gör. Andra har varit med länge och har rutin från många spelningar.

Flera av banden som spelar på festivalen håller till i Stenhuset: som aktiva inom musikverksamheten Mammut eller i Arena 29 som är till för de som är 16-20 år. Festivalen bjuder också på akter från andra aktörer, som Kulturskolan, Passalens ungdomskör och föreningen ”Mer än ord”.

Huvudarrangör är Mammut, en musikverksamhet inom stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné, som riktar sig till ungdomar 11-16 år tillsammans med övriga verksamheter inom fritid.