Två musikpedagoger på Svartedalsskolan i Göteborg ska vara med i finalen av den kinesiska melodifestivalen. De ingår i gruppen The Wavemakers som ihop med musikproducenten Mr Deng i Guangzhou, Kina, har skapat en låt.

The Wavemakers består av Sonja Bjurdell och Johan Grahn, musikansvariga på Svartedalsskolan, och Peter Svensson från Torslandas rockskola.

Samarbetet mellan Wavemakers och Mr Deng inleddes för ett år sedan. Johan Grahn och Sonja Bjurdell var då på besök i Guangzhou, Kina. Svartedalsskolan deltar nämligen i ett elevutbyte med skolan Childrens Palace i Guangzhou.

”Mr Deng är överlycklig!”

– Mr Deng gav mig en dikt som han skrivit, och undrade om inte jag kunde bearbeta och tonsätta den. Efter en månads arbete hade Johan, Peter och jag tagit fram en demo, som vi skickade till Guangzhou, berättar Sonja Bjurdell.

Mr Deng tyckte att The Wavemakers hade gjort ett alldeles utmärkt jobb. Han arrangerade om låten i ”chinese style”, och anmälde den till ”Song of Flowers” – en kinesisk melodifestival.

– Nu har vi klarat av den första och svåraste nivån i tävlingen, och finalen går av stapeln snart, Mr Deng är överlycklig! Och vi hoppas kunna fortsätta samarbetet i framtiden, berättar Sonja Bjurdell.Fotnot:

The Wavemakers sjunger det vinnande bidraget för första gången offentligt vid invigningen av Kinaveckan i Nordstan. Kinaveckan pågår från 15 till 20 september.