Hur vill du rasa ut vintern i år? Med högtidlig studentsång och en rejäl valborgsbrasa? Är brännboll, ansiktsmålning eller trollerishow din grej? Eller lyssnar du helst på ett sprillans nytt stjärnband i Majorna eller kanske post-rock på Fängelset?

I Slottsskogen firas Valborg traditionsenligt på ängen nedanför stora Björngårdsvillan. Här är programmet speciellt riktat till barnfamiljerna. Lillens Tivoli finns på plats under hela kvällen, det går även att bli ansiktsmålad och fiska fiskdamm. Ason Bson Cson leder kvällens scenprogram och kör sin magiska show, sedan blir det allsång, körsång och så tänder häxorna brasan. Kvällen avslutas med spelningar med Axel Sondén & Flyttfåglarna och Göteborgsbandet One of a Kind.

Brasa vid Galaxen
I Trädgårdsföreningen ljuder traditionsenligt studentkörsång, följt av mösspåtagning och vårtal. Det är Göteborgs Förenade studentkårer som håller i arrangemanget, och det är fri entré under hela tiden, 14-16.

I Galaxparken i Bergsjön kan man åka häst och vagn eller rida ponny mellan 18 och 19. Därefter tänds brasan och Cantamore-kören sjunger in våren. Föreningen Galaxen står som arrangör.

Barn kan också fira in våren på Backa Västergård, med brasa, ponnyledning, fiskdamm, ansiktsmålning, fiskdamm, bollkastning och lotterier. Det går också att fika och äta grillad korv. Allt ordnas av ideella föreningen Ladan.

Den som gillar att varva och ta lyror, eller bara att spela och ha skoj, ska ge sig till Mötesplats Gamlestan, vid Gamlestadsskolan. Där är det brännbollsturnering och grillning mellan 16 och 21.

Indie på Fängelset
Den som vill gå på rockkonsert ska ge sig till Arena 29 på Djurgårdsgatan med samma nummer. Där spelar nyformade stjärnbandet Drömriket för allra första gången inför publik. Bandet består av Ralph Gyllenhammar (Mustasch), Niclas Engelin (Den Mänskliga Faktorn), Magnus Andréason (Hardcore Superstar) och Jonas Slättung (Den Mänskliga Faktorn). Spelningen är gratis men platserna är begränsade. Åldersgränsen går vid det år du fyller 16. Arrangemanget är alkohol- och drogfritt.

Är du mer intresserad av post-rock och experimentell indiemusik ska du istället ta dig till Fängelset i Kålltorp. Där spelar EF, Sleep Makes Waves och Nathan Aeli klockan 19. Åldersgränsen är 13 år, biljettpriset är 100 kronor (80 kronor vid förköp). Även det arrangemanget är alkohol- och drogfritt.