Utökade öppettider, musikscen och mode. Året som väntar för Göteborgs Stadsmuseum innebär utökade öppettider, en utställning om modepionjären Augusta Lundin och flera andra nyheter. Dessutom förlängs fotoutställningen Inzoomat, och visas nu under hela 2022.

Efter att ha visats för fulla hus på Thielska galleriet i Stockholm och på Malmö museer flyttar utställningen om modepionjären Augusta Lundin i april in i Stadsmuseets eleganta Wilsonflygel, där Göteborgs garderob tidigare stod.

En annan nyhet är att den Londonbaserade konstnären Phoebe Boswells monumentalverk Tramlines visas i basutställningen Grejen med Göteborg. Tramlines är en sju meter lång blyertsteckning och videoprojektion som tar betraktaren med på en spårvagnsresa mellan Göteborgs centrum och förorten.

Skärmutställning på innergården

I juni flyttar Göteborgs unika musikscen in på innergården. I text och bild presenteras artister som Karin Dreijer, Håkan Hellström, Nationalteatern, Doris med flera, som alla blivit invalda i Swedish Music Hall of Fame. Artisterna kommer att lyftas i en skärmutställning på museets innergård.

Nytt är också att museet kommer att hålla öppet till klockan 18 på tisdagar och torsdagar efter årsskiftet.