Förutom i Göteborgs Stads kalendarium kan du också hitta sommarlovskativiteter i den digitala broschyren Sommarlovet börjar här – klicka på länken här intill.

Nåt för alla i Sommarlovssatsningen. Kojbygge, läger, resor, läsning, programmering och dans är bara några av de hundratals sommarlovsaktiviteter som går att söka på i Göteborgs Stads kalendarium. För fjärde året i rad satsar Göteborgs Stad och föreningslivet tillsammans för att barn och ungdomar ska ha roliga saker att göra på sommarlovet, och de flesta aktiviteter är kostnadsfria.

Broschyren ”Sommarlovet börjar här”
Göteborgs Stads kalendarium: Sommarlovsaktiviteter

Det är tack vare 14 miljoner från Socialstyrelsens sommarlovssatsning som Göteborgs Stad också i år kan ordna en lång rad aktiviteter. Förra året deltog cirka 80 000 barn och ungdomar i 2000 olika aktiviteter.

Syftet med de statliga pengarna är att stimulera både pojkars och flickors deltagande, främja integration, motverka segregation och skapa nya kontakter mellan barn med olika social bakgrund.

– Pengarna gör att verksamheter kan prova nya aktiviteter och göra saker i mycket större skala än vad som annars varit möjligt, till exempel har vi valt att stödja projekt som rör sig över staden och skapar nya kontaktytor för barn och unga, säger Anna Luther, projektsamordnare för Sommarlovssatsningen.

Förutom Sommarlovssatsningen, arrangerar Göteborgs Stad precis som tidigare år massor av aktiviteter inom det ordinarie kultur- och fritidsarbetet. I år finns också en digital broschyr med alla aktiviteter som är gratis – se länken!